Scroll Top

QR-codes voor restaurants, hotels en cafés. Waarom, wat, hoe?

Pixelsolutions favicon

QR-codes voor horeca hebben een enorme groei doorgemaakt. Ze zijn populair en gebruiksvriendelijk. Specifiek in de horeca bieden QR-codes een handige manier om alle informatie te vinden, te bestellen en te betalen. 

QR-codes zijn tweedimensionale codes die kunnen worden gescand met een smartphone. Deze bevatten informatie, zoals een URL of tekst, die kan gelezen worden door een app. In de horeca worden QR-codes vaak gebruikt om menu’s, bestellingen en betalingsopties aan te bieden.

Inhoudstabel

Enkele voordelen van QR-Codes voor restaurants, hotels en cafés

1/ Kosteneffectief

Eén van de grootste voordelen is dat QR-codes goedkoop zijn. Het creëren of afdrukken van QR-codes vereist geen extra investering in apparatuur of softwarelicenties. In plaats van fysieke menukaarten af te drukken en bij te werken, plaatsen horecazaken hun menu’s online en gebruiken QR-codes om klanten daar naartoe te loodsen.

2/ Gemakkelijk toegankelijk

QR-codes kunnen op elke smartphone worden gescand, en zijn makkelijk voor klanten om ermee om te gaan – enkel en alleen de code scannen met je smartphone!
QR-codes worden snel een must-have voor restaurants, hotels en cafés. Ze bieden een gemakkelijke manier om de betrokkenheid van de klant te vergroten, meer verkoop aan te moedigen en je inkomsten te vergroten.
Een ander voordeel van het gebruik van QR-codes is dat ze waardevolle gegevens over je klanten verstrekken.
Door te volgen hoe vaak mensen je code scannen en wat voor soort inhoud ze bekijken, kan je inzicht krijgen in welke soorten promoties het beste werken. Dit stelt je in staat om effectievere marketingcampagnes te voeren.

Hoe maak je een QR-code aan voor je horecazaak?

De eerste stap in het creëren van een effectieve QR-code voor horeca is het kiezen van het juiste platform. Er zijn veel verschillende platforms beschikbaar, zoals QR code generator of Kaywa, die gratis opties met beperkte functies of betaalde plannen met meer geavanceerde functies aanbieden. Kies een platform dat aan je behoeften en budget past voor optimale resultaten.
Zodra je een platform hebt geselecteerd, overweeg dan welk type inhoud met je QR-code moet worden gelinkt – zoals het leiden van klanten naar webpagina’s op je website voor meer informatie of het rechtstreeks koppelen van de QR-code naar menu’s of reserveringsformulieren.  Om je klanten toe te laten menu’s of reserveringsformulieren snel te bekijken zonder te hoeven zoeken door tekstpagina’s op hun telefoons, kan het rechtstreeks koppelen met de QR-code beter werken voor hen.
Het ontwerpen van grootte en kleur van de QR-code is essentieel; grotere codes zijn beter voor degenen met kleine smartphones. Het opnemen van branding elementen zoals logo’s of slogans in je ontwerp helpt om je marketing te optimaliseren.
Vergeet niet om deze te testen en ervoor te zorgen dat alle links correct werken.

Strategieën voor het promoten van uw QR-code

  1. Gebruik Sociale Media Platforms
  2. Integreer je QR-codes in je branding en advertenties
  3. Overweeg andere promotiestrategieën
Pixelsolutions-qr code-qr code voor horeca-qr code voor restaurants-qr code voor cafés

Gebruik Sociale Media Platforms

Het gebruiken van sociale media is een geweldige manier om je QR-code te promoten. Je kan de code op platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, enz., posten met een link naar je website of app. 
Overweeg ook om een hashtag te creëren die verband houdt met je bedrijf, zodat gebruikers je gemakkelijker kunnen vinden wanneer ze op sociale media zoeken.
Het gebruik van zoekwoorden in je inhoud helpt ook voor de optimalisatie in de SERP’s, wat leidt tot meer organisch verkeer voor je horecabedrijf.

Integreer je QR-codes in je branding en advertenties

Overweeg ook om je QR-codes in je krantenadvertenties toe te voegen. Dit helpt om je potentiële klanten aanvullende informatie te bieden over je horecazaak. Bovendien kan je een CTA opnemen om klanten aan te moedigen je code te scannen zodat ze op een gemakkelijke manier meer informatie over je bedrijf terug vinden.

Overweeg andere promotiestrategieën

Visitekaartjes worden vaak uit het oog verloren, maar blijven een belangrijk hulpmiddel. Overweeg om je QR-code op je kaartje op te nemen zodat klanten het snel scannen zonder online te moeten zoeken (wat vaak vervelend is). Dit zorgt ervoor dat iedereen makkelijk toegang heeft tot alle relevante informatie over uw aanbiedingen in slechts enkele seconden.
Plaats signalisatie met je QR-code binnen en buiten je zaak zodat klanten makkelijker bereid zijn je code te scannen. Maak hen bewuster met een CTA zoals “SCAN HIER”.
Het promoten van je QR-code via sociale media, branding en advertenties, helpt om de beleving van je klanten te vergroten. Bovendien zijn er verscheidene manieren om het gebruik van je code te bevorderen, zoals nieuwsbrieven of SMS-berichten. Kortom: word creatief met het promoten van je QR-code.

Pixelsolutions-QR code voor horeca-Qr code voor restaurants

Analyseer de resultaten van uw QR-codecampagnes

Het meten van het resultaat van je QR-codecampagnes is essentieel om te begrijpen hoe je aanpassingen kan doen om je doelen te evalueren, te verfijnen en te maximaliseren. 
Door het verkeer van je QR-code te volgen worden de resultaten ervan zichtbaar. Je kan hulpmiddelen gebruiken zoals Google Analytics. Dit helpt je te bepalen of je code meer aandacht of optimalisatie nodig heeft.
Verzamel feedback bij het beoordelen van de effectiviteit van je QR-codecampagnes. Dit geeft een duidelijke indicatie waarom klanten voor bepaalde opties kiezen. De tevredenheid van de ervaring van je klanten helpt toekomstige campagnes succesvol te analyseren.
Analyses van QR-codecampagnes zijn essentieel voor de maximalisatie van je ROI. Het verkeer van je code en de feedback van klanten volgen laat je toe de prestaties van je klanten te verzamelen, verschillende strategieën te verkennen en prestaties te optimaliseren.

FAQ

Wat is het belang van QR-codes voor hotels?

QR-codes bieden een eenvoudige manier om klanten toegang te verschaffen qua menu’s, boekingen, check-in instructies en hotelregels. QR-codes kunnen ook worden gebruikt om kortingen of speciale aanbiedingen te promoten op de door het hotel aangeboden diensten of producten. Door gebruik te maken van een QR-code-systeem in marketingstrategie, trekken hotels snel en gemakkelijk potentiële gasten aan. Deze bieden waardevolle inhoud tot een leuker verblijf.

Waarom zijn QR-codes handig voor restaurants?

QR-codes zijn een handig hulpmiddel voor restaurants klanten een betere ervaring te bieden en tegelijkertijd de efficiëntie van hun bedrijfsvoering te verbeteren. Hieronder volgen enkele redenen waarom QR-codes zo handig zijn voor restaurants:

Contactloze menu’s:

Restaurants kunnen hun menu’s beschikbaar maken via QR-codes, zodat klanten deze kunnen bekijken op hun eigen mobiele apparaten, zonder een fysiek menu te hoeven aanraken.

Efficiëntie

QR-codes helpen om de efficiëntie van de bediening te verbeteren. In plaats dat obers heen en weer moeten lopen om bestellingen op te nemen, kunnen klanten simpelweg een QR-code scannen om hun bestelling te plaatsen. Dit vermindert wachttijden en maakt de bediening meer beschikbaar om andere taken uit te voeren.

Reserveringen en feedback

Het gebruik van QR-codes vergemakkelijken reservaties en feedback te verzamelen. Door het plaatsen van QR-codes op de tafels kunnen klanten snel en gemakkelijk reservaties maken of feedback achterlaten over hun ervaring. Dit geeft restaurants waardevolle informatie om de dienstverlening te verbeteren.

Marketing

QR-codes zijn een effectief marketinginstrument voor restaurants. Door QR-codes te plaatsen op flyers, visitekaartjes en op de ramen van het restaurant, worden potentiële klanten direct doorgestuurd naar de website of het menu van het restaurant.

Kostenbesparend

Tot slot zijn QR-codes kostenbesparend voor restaurants. In plaats van dure menu’s en flyers, stellen restaurants hun informatie beschikbaar via QR-codes. Besparend en milieuvriendelijk!

Hoeveel restaurants gebruiken QR-codes?

Er zijn hieromtrent geen exacte gegevens. Onderzoek en enquêtes in meerdere landen tonen aan dat alsmaar meer restaurants starten met het gebruik van QR-codes. Europa zou een vorm van QR-codes implementeren met een stijging van 50%.  Het lijkt erop dat steeds meer restaurants QR-codes gebruiken teneinde klantervaring en efficiëntie binnen het bedrijf te verbeteren.

Conclusie

QR-codes bieden een handige manier om klanten in staat te stellen informatie te vinden, te bestellen en te betalen. QR-codes kunnen tevens gebruikt worden voor promoties en analyse van marketingcampagnes. Horecabedrijven kunnen op die manier hun ROI maximaliseren.

Geef je horecabedrijf een concurrentievoordeel met onze uitgebreide diensten. We zijn gespecialiseerd op het gebied van fotografie, grafisch ontwerp, webdesign en digitale marketing voor horecabedrijven en voedingsindustrie

Dit vindt je misschien ook leuk

Commentaar

GRATIS AUDIT VAN JOUW WEBSITE